Dobrodošli v spletni trgovini z otroškimi poganjalci!

Varovanje osebnih podatkov v skladu z GDPR pravilnikom

(General Data Protection Regulation)


S sprejemanjem spodaj napisanih pogojev oz. vašo prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno privolitvijo o uporabi, obdelavi in hrambi vaših osebnih podatkov, izražate soglasje za uporabo in obdelavo le-teh. Soglasje izrazite tako, da v postopku nakupa na spletni strani obkljukate polje "Strinjam se s pogoji poslovanja, obveznostjo plačila in dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov".

Na spletni strani Poganjalci.com, s katero upravlja podjetje Chebeltza, Petra Rebek s.p., v namen zagotavljanja kakovostnih prodajnih in poprodajnih storitev hrani in obdeluje vaše osebne podatke, ki jih posredujete z naročilom. V namen zagotavljanja pregleda toka osebnih podatkov, vam posredujemo tudi podrobnosti glede hrambe in obdelovanja vaših osebnih podatkov. Vaše podatke strogo varujemo kot poslovno skrivnost in jih ne bomo uporabljali v nepooblaščene namene, jih zlorabljati ali posredovali nepooblaščenim osebam.

Katere osebne podatke hranimo in obdelujemo?

 • Ime in priimek kupca
 • Naslov kupca
 • Poštna številka in pošta kupca
 • Država kupca
 • Telefonska številka kupca
 • Email naslov kupca
 • IP naslov računalnika, s katerega je kupec oddal naročilo
 • Vir strani, preko katere je kupec prišel na našo spletno stran
 • Izdelki, ki jih je kupec naročil
 • Čas naročila (datum in ura)


 • Kje se vaši osebni podatki hranijo?

  Vaši osebni podatki se hranijo v administraciji trgovine, zabeleženi pa so tudi v naši glavni bazi na strežniku. Spletna stran uporablja Magento CMS, ki shranjuje podatke po prikazani shemi: https://devdocs.magento.com/guides/v2.2/architecture/gdpr/magento-1x.html?_ga=2.154402673.85539109.1526466844-2139343509.1526291104

  Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

  Do osebnih podatkov dostopajo Chebeltza, Petra Rebek s.p., matična številka 3399729000, ter pogodbeni partnerji.
  Vsi pogodbeni partnerji so po naših medsebojnih pogodbah dolžni varovati vaše podatke kot poslovno skrivnost, in jih ne smejo uporabljati v lastne namene, jih zlorabljati ali posredovati tretjim osebam.


  Komu se vaši osebni podatki posredujejo, kateri podatki se posredujejo in zakaj?


  Eni od navedenih dostavnih služb:
 • Pošti Slovenije d.o.o., matična številka 5881447000, za končno dostavo paketov (ime, priimek, naslov, pošta, poštna številka, država)
 • DPD d.o.o., matična številka 1966812000, za končno dostavo paketov (ime, priimek, naslov, pošta, poštna številka, država, telefonska številka, e-mail naslov)
 • GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o., matična številka 1538217000, za končno dostavo paketov (ime, priimek, naslov, pošta, poštna številka, država, telefonska številka, e-mail naslov)


 • Servisu za pošiljanje elektronske pošte:
 • Google LLC, ki so lastniki spletnih servisov, preko katerih kupce preko e-maila obveščamo o njihovem naročilu in o sami dostavi (ime, priimek, naslov, pošta, poštna številka, država, telefonska številka, email)
 • The Rocket Science Group, LLC, ki so lastniki spletnih servisov, preko katerih kupce preko e-maila obveščamo o novicah iz podjetja (ime, priimek, država, email)
 • Amazon Web Services, Inc., ki so lastniki spletnih servisov, preko katerih kupce preko e-maila obveščamo o novicah iz podjetja (ime, priimek, država, email)


 • Plačilnemu sistemu:
 • Paypal Holdings inc. (PayPal), v kolikor za način plačila izberete Paypal, saj je to osnova za izvedbo plačila preko njihovega servisa (ime, primek, naslov, poštna številka, pošta, država, artikel).


 • Shranjevanje forme z dovoljenjem za uporabo podatkov:
 • JotForm Inc., hranjevanje forme z dovoljenjem za uporabo podatkov (ime, primek, spisek podatkov, ki jih je dovoljeno hraniti - sprememba spiska z dovoljenjem za uporabo)


 • Seznanitev z nameni obdelave vaših osebnih podatkov je pogoj za veljavnost osebne privolitve. S sprejemanjem pogojev na tej strani ob naročilu ste kot kupec privolili v obdelavo svojih osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov. Vaši osebni podatki so zbrani za določene, izrecne in zakonite namene od trenutka naročila na spletni strani do preklica ali ukinitve prodajnega programa.

  Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in hranimo za naslednje namene (podatki označeni s plusom so nujno potrebni za izvajanje pogodbe ali za izvajanje ukrepov na zahtevo posameznika pred sklenitvijo pogodbe (*ZVOP-1: 3. odst. 9. in 2. odst. 10. čl.). Podatki brez plusa za izvajanje pogodbe niso nujno potrebni, nam pa pomagajo h kakovostnejši izvedbi storitve, prodajnega procesa in poprodajnih aktivnosti. V kolikor ne želite, da nekatere od takšnih podatkov hranimo in obdelujemo imate pred nakupom možnost, da z umikom kljukice pri vsaki posamezni postavki onemogočite hranjenje in obdelavo takih podatkov.

  Ime in priimek kupca
  + za pošiljanje naročenega paketa na pravi naslov
  + za kreiranje računa
  + za pošiljanje navodil za uporabo po pošti
  za pošiljanje promocijskega materiala po emailu

  Naslov kupca
  + za pošiljanje naročenega paketa na pravi naslov
  + za kreiranje računa
  + za pošiljanje navodil za uporabo po pošti
  za pošiljanje promocijskega materiala po emailu

  Poštna številka in pošta kupca
  + za pošiljanje naročenega paketa na pravi naslov
  + za kreiranje računa
  + za pošiljanje navodil za uporabo po pošti
  za pošiljanje promocijskega materiala po emailu

  Država kupca
  + za pošiljanje naročenega paketa na pravi naslov
  + za kreiranje računa
  + za pošiljanje navodil za uporabo po pošti
  za pošiljanje promocijskega materiala po emailu

  Telefonska številka kupca
  + za dogovor o času dostave paketa
  + za obvestila o času dostave paketa
  + za obveščanje o stanju pošiljke
  + za obveščanje o morebitnih spremembah naročila

  Email naslov kupca
  + za obvestila o času dostave paketa
  + za obveščanje o stanju pošiljke
  + za potrjevanje reklamacij
  + za obveščanje o morebitnih spremembah naročila
  za promocijske e-maile našega podjetja

  IP naslov računalnika, s katerega je kupec naročil
  + za dokazilo o naročilu v primeru morebitnih pritožb

  Vir strani, preko katere je kupec prišel na našo prodajno stran
  za marketinške namene (boljše razumevanje potreb kupca)

  Izdelki, ki jih je kupec naročil
  + za kreiranje računa
  + za omogočanje morebitnih reklamacijskih zahtevkov
  za poprodajne marketinške aktivnosti (boljše razumevanje potreb kupca)

  Čas naročila (datum in ura)
  + za omogočanje in potrjevanje morebitnih reklamacijskih zahtevkov

  Osebne podatke, ki niso nujno potrebni za izvajanje pogodbe, zbiramo zato, ker so potrebni zaradi zakonitih interesov za katere si prizadeva upravljavec ali 3. oseba, razen kadar prevladajo interesi ali pravice posameznika, ki zahtevajo VOP, zlasti otrok. (ZVOP-1: 9/4 in 10/3)

  Pooblaščena oseba za varovanje vaših podatkov: Tomo Štefe (Chebeltza, Petra Rebek s.p.).

  V podjetju Chebeltza, Petra Rebek s.p. smo ocenili, da ocena učinka predvidenih dejanj obdelave na varstvo osebnih podatkov ni potrebna, saj gre za povsem osnovna dejanja obdelave, ki so nujno potrebna za opravljanje naročene storitve, hkrati pa od stranke ne zahtevamo vpisa podatkov, ki za to niso nujno potrebni.


  Zagotovitev uveljavljanja pravic posameznikov


  Dostop do podatkov, informacij, možnost popravka
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave. Pisni zahtevek za dostop do svojih osebnih podatkov ali zahtevek za morebitne popravke lahko posredujete na email info[at]poganjalci.com ali po pošti na naslov Chebeltza, Petra Rebek s.p., Zg. Gameljne 48f, 1211 Ljubljana Šmartno, Slovenija.

  Ugovor avtomatski obdelavi in profiliranju
  Posameznik ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Upravljavec preneha obdelovati osebne podatke razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se le-ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Pisni zahtevek oz. ugovor avtomatski obdelavi in profiliranju lahko posredujete na email info[at]poganjalci.com ali po pošti na naslov Chebeltza, Petra Rebek s.p., Zg. Gameljne 48f, 1211 Ljubljana Šmartno, Slovenija.

  Izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe)
  Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izbris osebnih podatkov, vendar v tem primeru sprejmete vse morebitne posledice (nezmožnost pošiljanja dodatnih navodil za izdelek, izguba pravice do reklamacije, izguba pridobljenih bonitet pri prvem nakupu oz. cen za obstoječe kupce). Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate po prejemu in plačilu naročenega paketa.

  Izpis podatkov v strojno berljivi obliki
  Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izpis osebnih podatkov v strojno berljivi obliki. Pisni zahtevek za izpis svojih osebnih podatkov v strojno berljivi obliki lahko posredujete na email info[at]poganjalci.com.

  Prenosljivost podatkov
  Kupec ima pravico, da prejme osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico, da te osebne podatke posreduje drugemu upravljalcu, ne da bi ga mi kot upravljalec, ki so mu bili te osebni podatki zagotovljeni, pri tem ovirali. Pisni zahtevek za prenos svojih podatkov lahko posredujete na email info[at]poganjalci.com ali po pošti na naslov Chebeltza, Petra Rebek s.p., Zg. Gameljne 48f, 1211 Ljubljana Šmartno, Slovenija.

  Vse informacije se zagotovijo brezplačno razen, če so zahteve očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ponavljajoče, lahko upravljavec:
 • zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva upravne stroške posredovanja informacij, sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa
 • zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.