Dobrodošli v spletni trgovini z otroškimi poganjalci!

Otroška kolesa

Otrokovo prvo kolo je nekaj posebnega. Danes nam za kolo res ni potrebno več dolgo varčevati, a to lahko pripišemo zgolj veliki ponudbi, v kateri pa je večina koles za otroke neprimernih. To seveda ne pomeni, da se otrok s takšnim kolesom ne bo vozil, vendar pa bosta pri tem ogrožena tako njegova varnost kot njegovo zdravje.

Pri nakupu kolesa je treba najprej pomisliti na to, da se kolo sklada z otrokovo velikostjo. Pri tem ne mislimo zgolj na to, da mora otrok ob sedenju na sedežu z obema stopaloma plosko stati na tleh, temveč tudi na druga razmerja in dimenzije - če ne drugega, bosta namreč ob neprimernem kolesu trpela vrat in hrbet. Pomemben je položaj sedeža in njegova razdalja do krmila, ki morata biti takšna, da velja kolo za čim bolj “anatomsko”. Pomembna je ukrivljenost in širina krmila, kjer mora otrok doseči ročko tudi pri obračanju krmila v ostrih zavojih. Pomemben je premer koles - kolo z manjšimi kolesi je lažje krmiliti, lažje voziti v hrib, lažje ga je pognati, poleg tega pa je tudi bolj stabilno. Vse to pa ni pomembno zgolj zaradi udobja pri vožnji, temveč predvsem s stališča otrokove varnosti pri vožnji.

Poleg dimezij pomislimo tudi na težo. Kako naj otrok, ki sam tehta 12 kilogramov, upravlja kolo, ki tehta 14 kilogramov?!
Kolo Belter znamke Early Rider upošteva vsa ta dejstva - zato ni zgolj pomanjšana verzija kolesa za odrasle, temveč je bilo zasnovano prav za otroke. Je najmanjše kolo na tržišču, saj ga lahko vozijo že otroci, ki merijo v razkoraku zgolj 45 centimetrov (torej otroci stari 3 leta). Kolo je izdelano iz aluminija, zato tehta zgolj 5,6 kg, ima nastavljiv karbonski sedež, ki omogoča pravilno telesno držo na kolesu, ter majhna kolesa z aluminijastimi platišči. Posebnost so mini V zavore, prilagojene majhnim otroškim rokam, ter karbonski jermen, ki nadomešča klasično verigo.

Belter je najlažje in najbolj otroku prilagojeno kolo na svetu, kar dokazujejo tudi številna priznanja.

Ni izdelkov, ki bi se ujemali se tem izborom.