Dobrodošli v spletni trgovini z otroškimi poganjalci!

Dvo-kolesni

Nekateri otroci obvladajo vožnjo z dvokolesnim poganjalcem že pri letu in pol, drugi kasneje, vsekakor pa je pri tem najbolj pomembno, da je otrok za vožnjo z dvokolesnikom zrel. Drugo vodilo pri prehodu na dvokolesni poganjalec je otrokova velikost - otrok mora pri sedenju doseči do tal s celim stopalom, saj so njegove noge edina opora, ki preprečuje padec. Višino lahko kasneje reguliramo z nastavljanjem sedeža (pri sedežih z naklonom jo otrok uravnava sam).

Poganjalci so lahko leseni ali kovinski, vendar pri tem s stališča uporabnosti ni razlik. Kakovostni leseni poganjalci (na primer znamke Early Rider) so lahki, a hkrati trpežni, saj so izdelani iz lepljenih plošč najvišje kakovosti.
Poganjalci se razlikujejo po pnevmatikah, ki jih je najbolje izbrati glede na teren, po katerem se bo otrok vozil. Nekakovostne pnevmatike lahko privedejo do spodrsavanja, to pa seveda vodi v padce.

Mora imeti poganjalec zavoro? Ne!
Otroci niti pri spustu po klančini zavore običajno ne uporabijo. Če želijo ustaviti ali zmanjšati hitrost, se odzovejo povsem nagonsko: spustijo noge na tla. Pritisk na zavoro jim pride na misel šele kasneje, omeniti pa velja tudi, da je stisk zavore na ročki za majhne prstke včasih precej naporen.

4 Izdelkov

Nastavite padajočo smer
izdelkov na stran

Mreža  Seznam 

4 Izdelkov

Nastavite padajočo smer
izdelkov na stran

Mreža  Seznam